Uşak Üniversitesi Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?
Uşak Üniversitesi Kayıt İşlemlerini Yapmak için Tıklayınız
Bu yazımızda sizlere Uşak Üniversitesi Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak konusunda bilgiler vereceğiz.
Üniversitemizi tercih etmenizden dolayı sizleri kutlar, geleceğinizin en önemli basamağı olan üniversite yaşamınızda başarılar dileriz. Yeni eğitim öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri Ağustos arihleri arasında ÖSYM YERLEŞTİRME BELGENİZDE belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Üniversitemize yerleşen adaylardan isteyenler, Üniversitemize gelmeden e-devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) Temmuz - Ağustos tarihleri arasında elektronik kayıt yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt yaptıracak adayların YÖK Başkanlığının talimatlarını takip etmeleri rica olunur. Özel Yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar elektronik kayıt yaptıramayacaklardır. Kayıtlarla ilgili aşağıdaki açıklamaları dikkatlice incelemeniz kayıtlarınızı sorunsuz bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır. Kayıt işlemleriniz ile ilgili her türlü soruyu oid@usak.edu.tr adresine iletebilirsiniz.
Elektronik kayıt için tıklayınız
Üniversitemize şahsen gelerek kayıt yaptıracak olan II.öğretim öğrencilerimiz, mağdur olmaması için üniversitemize gelmeden önce Türkiye genelindeki tüm Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank ATM’lerinden veya Vakıfbank İnternet Bankacılığı üzerinden Temmuz-Ağustos tarihleri arasında öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra, kesin kayıt işlemleri için Kayıt Yaptıracağınız Biriminize başvurunuz. Kayıt için gelmeden önce öğrenim ücretlerini yatırmanız işlemlerinizin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır.
Elektronik kayıt yaptırabilmek için öğrenim ücretinin ödenmiş olmasına bakılmaz ancak ders kaydı yaptırabilmek için öğrenim ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle elektronik kayıt yaptıracak olan öğrencilerimizin kayıt evraklarını teslim ederken öğrenim ücretlerini ödemiş olmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yaptıracak olan II. Öğretim öğrencilerimiz de aynı ödeme kanallarından, belirtilen tarihlerde (Temmuz-Ağustos) öğrenim ücreti ödemelerini gerekmektedir.
ÖNEMLİ NOT: Başka banka ve şubelerden EFT veya havale kabul edilmemektedir.
Uşak ilçelerinde Vakıfbank şubesi bulunmamaktadır. İlçelerde bulunan kayıt merkezlerinde kayıt yaptıracak olan II. öğretim öğrencilerimizin mağdur olmaması için belirtilen kayıt merkezlerine gitmeden önce öğrenim ücreti ödemelerini yapmaları gerekmektedir.
ELEKTRONİK KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
1. Üniversitemiz dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunmaktadır.
2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna başvuracaklardır.
3. Elektronik kayıt işlemi 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsamaktadır.
4. Elektronik kayda, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dahil değildir.
5. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.
6. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
7. Herhangi bir Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kayıt yaptıramayacak ve yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
8. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı alabileceklerdir.
9. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler kayıt için gerekli belgeleri en geç ders kayıtlanma döneminde (Eylül) ilgili Yükseköğretim Kurumundaki Öğrenci İşleri Birimine şahsen teslim edeceklerdir. Posta ile gönderilen evraklar dikkate alınmayacaktır. Belirtilen tarihe kadar kayıt için gerekli belgeleri ilgili Birim Öğrenci İşlerine teslim etmeyen öğrencilerin kaydı silinir.
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
1.) Ön kayıt formunu doldurmadığınız takdirde kaydınız yapılmayacaktır. Elektronik kayıt yaptıracak olan öğrencilerimiz de ön kayıt formunu dolduracaklardır.
İnternette ortaya çıkacak problemleri ve yoğunluğu önlemek için son günü beklemeden “ÖN KAYIT İŞLEMLERİNİ” gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Ön Kayıt için; T.C. Kimlik Numaranız, Baba Adınız ve Doğum Tarihinizi yazıp GİRİŞ butonuna basınız. Gelen ekranda öğrenci numaranız ve ÖSYM’den aldığımız bilgiler mevcut olup, bu bilgiler içerisinde eksik veya yanlış bilgi olması durumunda düzeltmeleri yapınız. ÖSYM’de mevcut olmayan diğer kişisel bilgileriniz boş olarak gelecektir, bu alanları doldurunuz.
Ayrıca kayıt bürolarındaki yığılmaları önlemek açısından son günleri beklemeden ÖSYM Yerleştirme belgenizde belirtilen tarihte kayıt merkezine gelerek kayıt evraklarınızı teslim edip, kesin kaydınızı yaptırınız.
Öğrenim ücreti ödemeleri öğrenci numarası ile yapılacağından Ön Kayıt Formunda belirtilen öğrenci numaranızı banka şubesine vermeniz gerekecektir. N.Ö. öğrencileri katkı payı ödemeyeceklerdir.
2.) Elektronik kaydı tercih etmeyen adayların; kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Postayla kayıt yapılmaz.
3.) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz. Elektronik kayıt yaptığı halde süresi içerisinde evraklarını teslim etmeyen veya eksik teslim eden adayların kayıtları silinir.
4.) ÖSYS sonucuna göre bir Yükseköğretim Programına yerleştirilen ancak Ortaöğretim Kurumlarından (Lise) mezun olamadıkları için ek sınav hakkı verilen öğrenciler bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla Ekim tarihine kadar kontenjan sınırlaması olmadan yerleştirildikleri Yükseköğretim Kurumuna mazeretli olarak kayıtlarını yaptırabilirler.
5.) Kayıt için istenilen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle onaylı örneği kabul edilir.
6.) Belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.
7.) Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır.
8.) Bazı programlara kayıt yaptıracak adaylardan adli sicil arşiv kaydı, sağlık raporu istenilmekte ve ayrıca vücut kitle endeksi tespit edileceğinden bu programlara kayıt yaptıracak olan adayların ÖSYM Tercih Kılavuzunda, Özel Koşul ve Açıklamalar bölümünde belirtilen şartları taşımaları ve belgeleri hazırlamaları gerekmektedir. Bu Programlara kayıt yaptıracak olan öğrencilerin detaylı bilgi için ilgili Birim ile irtibata geçmeleri rica olunur.
9.) Öğrenci kimlik kartınız daha sonra tarafınıza teslim edilecektir.
10.) ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, Üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Ancak 1993 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adayların; kayıt işlemlerinde olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için askerlik durum bilgilerini, askerlik şubelerinden kontrol ettirmeleri önemle duyurulur. Askerlik durumlarıyla ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır ve kayıtları silinir.
11.) Yükseköğretim programlarında aynı anda iki Önlisans veya iki Lisans programına kayıt yaptırılamayacağından durumları bu açıklamaya uyan adayların halen kayıtlı oldukları Yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdire kayıtları yapılmaz.
12.) Yeni eğitim öğretim yılı “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” Eylül tarihinde yapılacaktır. Sınavın saati daha sonra ilan edilecektir. Bu sınav isteğe bağlı olup, Yabancı Dil derslerinde muaf olmak isteyen yeni kayıt olan öğrencilerimiz katılabilirler. Yabancı Dil derslerinden muaf olabilmek için sınavda başarılı olmanız gerekmektedir. Sınava katılabilmek için kayıt sırasında başvuru dilekçenizi ilgili Birime vermeniz gerekmektedir.
13.) Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi ve yurt hizmeti konusunda da bilgi için Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1.) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
ÖSYS sonucuna göre bir Yükseköğretim Programına yerleştirilen ancak Ortaöğretim Kurumlarından (Lise) mezun olamadıkları için ek sınav hakkı verilen öğrenciler bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla Ekim tarihine kadar kontenjan sınırlaması olmadan yerleştirildikleri Yükseköğretim Kurumuna mazeretli olarak kayıtlarını yaptırabilirler. (DGS ile gelenler önlisans diplomasının aslını da getirmek zorundadır. Ayrıca mezun oldukları önlisans programından almış oldukları onaylı transkript belgesi ve onaylı ders içeriklerini de getirmeleri gerekmektedir.)
2.) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleşmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
3.) ÖSYM yerleştirme belgesinin internet çıktısı.
4.) Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslının ibrazı zorunludur.)
5.) 6 adet 4.5 x 6 cm. boyutunda fotoğraf: Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.
6.) Öğrenim ücretini yatırdığına dair makbuzunu kayıt için geldiğinizde teslim edeceğinizden lütfen kaybetmeyiniz, şayet kaybederseniz en yakın Vakıfbank şubesinden dekontlarınızı alınız. (N.Ö. öğrencilerinden banka dekontu istenilmemektedir.)
7.) Ön Kayıt Formu
8.) Bazı programlara kayıt yaptıracak adaylardan ÖSYM tercih kılavuzunda Özel Koşul ve Açıklamalar kısmında belirtilen belgeler ve belirtilen şartları taşımak. Bu programlar;
8.1.) Sağlık Hizmetleri MYO, İlk ve Acil Yardım (N.Ö. ve İ.Ö.) programlarına kayıtlanacak öğrencilerden; Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor,
8.2.) Sivil Havacılık MYO, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (N.Ö. ve İ.Ö.) programlarına kayıtlanacak öğrencilerden; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yetkilendirmiş olduğu hastanelerden uçuşa uygunluk raporu.
8.3.) Sivil Havacılık MYO’nun tüm programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerden Adli Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı sorgulaması.
9.) ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, Üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Ancak 1993 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adayların; kayıt işlemlerinde olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için askerlik durum bilgilerini, askerlik şubelerinden kontrol ettirmeleri önemle duyurulur. Askerlik durumlarıyla ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır ve kayıtları silinir.
Uşak ilçelerinde Vakıfbank şubesi bulunmamaktadır. İlçelerde bulunan kayıt merkezlerinde kayıt yaptıracak olan II. öğretim öğrencilerimizin mağdur olmaması için belirtilen kayıt merkezlerine gitmeden önce öğrenim ücreti ödemelerini yapmaları gerekmektedir.
Rektörlükuşak üniversitesi kayıt dondurmauşak üniversitesi kayıt için gerekli belgeleruşak üniversitesi kayıt tarihleriuşak üniversitesi kayıt yenilemeuşak üniversitesi ön kayıtuşak üniversitesi ön kayıt 2013uşak üniversitesi ön kayıt 2014uşak üniversitesi ön kayıt çıktısıuşak üniversitesi ön kayıt formuuşak üniversitesi ön kayıt işlemleri
Uşak Üniversitesi
- Uşak Üniversitesi Akademik Takvim
- Uşak Üniversitesi Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?
- Uşak Üniversitesi OBS
- Uşak Üniversitesi Rektörlük Bursu
- Uşak Üniversitesi Taban Puanları