Cumhuriyet Üniversitesi Ön Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cumhuriyet Üniversitesi Ön Kayıt İşlemleri için Tıklayınız
Yeni Kayıt Yaptıracak Olan Öğrencilerimizin Dikkatine
ÖN KAYIT
Üniversitemize kayıt yaptıracak öğrencilerin okul numaralarının belirlenmesi için Temmuz - Ağustos tarihleri arasında ön kayıt yaptırmaları zorunludur. http://ubs.cumhuriyet.edu.tr adresini tıklayarak okul numaranızı öğrenebilir, ön kayıt yapabilirsiniz.
KESİN KAYIT
Ön kayıt işlemini tamamlayan ve üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.
-Kayıt Tarihleri : e-kayıtlar Temmuz - Ağustos tarihleri arasında, üniversiteye gelerek kayıt yaptıracaklar için ise Ağustos tarihleri arasındadır.
-Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri:
Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir. İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ise bulundukları yerlerdeki Ziraat Bankalarının ATM’lerinden Okul Numaraları ile Temmuz - Ağustos tarihleri arasında öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırabilmek için ATM’lerin “Ödemeler”, “Üniversite Ödemeleri”, “ Cumhuriyet Üniversitesi” menüsünden Okul Numaranızı girerek yatırabilirsiniz. ATM’lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir. (Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılmıştır) “Giriş” tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz (Ödeyeceğiniz ücret yıllık öğrenim ücretinin yarısıdır, kalan yarısını ikinci yarıyılda ödeyeceksiniz).
-Elektronik Kayıt (e-kayıt): Öğrenciler için e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile Temmuz - Ağustos tarihleri arasında Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi https://www.turkiye.gov.tr/ adresindeki “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılan “Üniversite e-Kayıt” seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. E- kayıt kılavuzu için aşağıdaki linki tıklayınız.
Üniversite e-Kayıt Kullanım Klavuzu için tıklayınız.
-Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyenler : Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin Ağustos tarihleri arasında ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına (İlçe Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokullara kayıt yaptıracak öğrenciler ilgili ilçelere) şahsen gelerek, lise diplomalarının veya geçici mezuniyet belgelerinin onaylı fotokopisi (herhangi bir resmi kurum yapabilir) ile (Diploma aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı kabul edilmeyecektir) kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Öğrencilerden başka belge istenmeyecektir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak öğrenciler Sağlık Raporunu (Tek hekim imzalı olabilir) Eylül tarihleri arasında Okul Sekreterliğine vermek zorundadırlar.
-Kayıt Tarihinde Mezun Olamayan Öğrenciler : Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrenciler, mezun olduklarını belirten resmi yazı ile Ekim tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
-Eğitimin Başlama Tarihi: Yeni eğitim-öğretim yılı dersleri Tıp Fakültesinde Eylül tarihinde, diğer Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında Eylül tarihinde başlayacaktır.
-Ders Kaydı Yapılması: Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. İkinci Öğretim öğrencileri öğrenim ücretini yatırmadığı, (Temmuz - Ağustos tarihleri arasında) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Sağlık Raporunu” Okul Sekreterliğine teslim etmedikleri (Ağustos - Eylül tarihleri arasında) takdirde ders kayıtları yapılmayacak, ders kaydı yapılmayan öğrenci devamsız sayılacaktır.
-Öğrenim Ücretinden Muafiyet: "31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanun, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenler, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki maluller ile 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası verilmiş bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların çocuklarından" belgelemeleri durumunda öğrenim ücreti alınmayacaktır.
Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılır. Özürlü olduğu halde, kayıt yaptırma veya kayıt yenileme sırasında özürlü olduğuna dair raporu ibraz edemeyen öğrencilere, ilgili belgeyi ibraz ettiği tarihte, özürlülük oranı kadar yapılacak indirim tutarı ret ve iadeler kaleminden iade edilir.
-Ders Muafiyeti : Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için Eylül tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
İletişim:
Adres: Cumhuriyet Üniversitesi 58140 KAMPÜS/SİVAS
Rektörlük Tel: 0 346 219 10 10 Belgeç ( Faks ): 0 346 219 11 10
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü e-posta: etkinlikler@cumhuriyet.edu.tr
Cumhuriyet Üniversitesi Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız
Rektörlükcu öğrenci işlericu ünicumhuriyet üniversitesi ilitam kayıtcumhuriyet üniversitesi kayıt dondurma işlemlericumhuriyet üniversitesi kayıt için gerekli belgelercumhuriyet üniversitesi kayıt işlemlericumhuriyet üniversitesi kayıt yenilemecumhuriyet üniversitesi ön kayıt formucumhuriyet üniversitesi ön kayıt işlemlericumhuriyet üniversitesi ön kayıt işlemleri 2013-2014cumhuriyet üniversitesi ön kayıt sistemicumhuriyet üniversitesine kayıt için gerekli belgeler 2013-2014sivas cumhuriyet üniversitesi ön kayıt sistemi
Cumhuriyet Üniversitesi
- Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Takvimi Açıklandı mı?
- Cumhuriyet Üniversitesi ÖBS Giriş
- Cumhuriyet Üniversitesi Ön Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
- Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Bursu
- Cumhuriyet Üniversitesi Taban Puanları Açıklandı mı?